Selasa, 14 Jun 2011

KERJA

mmm masa aku menulis blog nie, aku ngah bekerja.. huhu.. sempat ag woo bukak blog (hahaha bb bos xda) 2 yg berani aku bkak nie.. bercerita tntg pekerjaan aku nie, aku nie jenis keja yg sekjap je, bila rasa dah rasa jemu aku terus berhenti dari keja 2... korg mesti pelik ann knpa aku nie xthan lma keja.. sbb yg utamanya aku nie mmg jnis cpt bosan. kalo boleh aku nk keja 2 keja yang kena dengan jiwa aku, tp smua yg aku kerja nie atas pilihan keluarga aku, bukan aku yang suka sgt.. mmm kerja ptama aku bekerja sbg pembantu klinik, kerja klnik nie mmg mencabar kesabaran aku melayan kereneh pesakit2.. tp aku kerja kat situ xsmpai 2 bulan, korg mesti tertnya knpa aku kerja skjap sgt ann, mcm ner aku keja x skjap, kalo gaji yg dibyar  hanya ckup2 mkn sapa nk keja... mmm lps aku brhenti keja 2 aku keja kat sebuah kedai, tp kat situ aku keja sebulan je, bkn ada msalah spt ak keja klinik dlu, tp ak dpt tawaran keja di sebuah perbankanan ...aku sbnarnya syang nk tggal keja kat kdai 2, yelh bos aku, yg aku pggil abg padahal dh pangkat ayah da dia 2, dia mmg baik gler ngan aku.. mmm ok skrg aku keja bank disebuah bank yang nmanya terpksa aku rahsia, aku keja kat sna sebgai personal loan, keja aku nie nk kena jmpa orang pas2 kena terangkan pada owg 2 pasal loan aku neh, tp aku neh mnalh reti nk ckp ngan owg sbnarnya, contract aku ngan bank 2 patotnya abis bulan 8 tahun nie, tp akibat xthan asyik soal ngan bos aku asyik tnya knpa aku archive target je, so aku amik keputusan utk berhenti dr kerja 2, wlpn aku mdpt tntgan dr keluarga ak, tp nk wat ganer dah keja 2 aku xleh nk wat ann... urmmmm lpas aku berhenti kerja 2, aku bekerja kat sebuah syarikat jualan langsung, pada mula aku kerja 2 aku rasa syok gak lah, bb xadalh stess mcm keja bank dlu 2, tp msuk sebulan je aku rasa pelik kenapa gaji aku x dibyar 2 ag, rupa2nya aku bekerja dengan syarikat yg xkan gaji dibyar, duit yg aku dpt dr jualan langsung2lh mnjd duit gaji setiap bulan.. wooo sapa leh tahan law mcm 2... dahlah msuk keja pkul 7.30am lpas2 blik kol 10@11 mlm.. sapa leh tahan macam 2 ann... genap 2 bulan je aku terus berhenti, tp bkn aku berhenti sendri tp aku di berhentikan oleh majikan aku  yg bg alasan yg lgsung x msuk akal bg aku. aku just cuti 1 ari je sbb msa 2 aku g jmpa pkwe aku kt ***** (korg crilah sndri yew) trus aku dtg keja 2 dia suh aku berhenti, n bila aku mntak duit gaji langsung dia kat " ko ingat ko kerja bgus sgt k, sejak ko join company nie, company nie mkin rugi, so gaji ko xkan dibyar langsung"  tp aku x peduli aku ttap mntak, lantas aku terus buat ugutan yg aku laporkan pkara nie kpd pihak berwajib, bru dia byar gaji aku wlpn separuh aje.. urmm lpas kejadian itu, 4 bulan aku dok tanpa kerja, bising gak keluarga aku terutama mak aku, padahal dah hmpir 34 interview aku g tp xada sekor pun nk amik aku kerja..... urmm setelah genap 4 bulan 17 hari aku tanam anggur , akhirnya kini aku dah dapt kerja.. mmm apa kerjanya biarlah rahsia... huhuhu... aku pun xthu brapa lama aku leh tahan kerja kat cni.. mmm aku harapkan dpt kekal lama lh dlm kerja...


ok lah smpai sini aje.. jmpa ag dlm entry yg bru lak.. byeeeeeeeeeee

Tiada ulasan:

Catat Ulasan